Köpekler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

köpekler hakkında bilinmesi gerekenler
köpekler hakkında bilinmesi gerekenler

İzmir köpek eğitim merkezi olarak bizler can dostlarımızın hem bedensel hem de ruhsal gelişimlerinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bir can dost sahiplenmek demek onun her şeyini de çok önemsemek anlamına gelir. Ailemizin yeni üyesi evimizin yuvamızın ilgi odağı ve enerji kaynağımız olurlar. Özellikle köpekler sahipleri ile aralarında kurdukları özel bağ sayesinde çok daha güçlü bir iletişim halinde olurlar. Köpek eğitimi izmir ve yakın çevresinde faaliyet gösteren Verpatini köpek eğitim merkezi olarak bizler can dostlarınızın eğitimi için her zaman yanınızdayız. Aklınıza takılan her türlü soru ve konu için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bildiğiniz üzere köpekler çok dost canlısı hayvanlardır. Aynı zamanda çok da sadıktırlar. İşte bu sevimli dostlarımız ister evde olsun, ister rehber olsun bizlerin her zaman yanında olabilecek ve yaşamımıza enerji katan hayvanlardan biridir. Köpekler hakkında bilmediğiniz aslında birçok bilgi var. Gelin şimdi hep beraber can dostlarımız hakkında bilmediğimiz ama kesinlikle öğrenilmesi gereken gerçekleri inceleyelim;

  • Sevimli can dostlarımız öncelikle saklambaç oynamayı çok severler. Eğer köpeğinizle ilk kez bu oyunu oynayacaksanız onlar için bunu biraz daha kolaylaştırabilirsiniz. Örneğin herhangi bir odaya ödül olarak bir yiyecek koyabilirsiniz. Ancak rahatlıkla bulacağı bir yere koymalısınız. Köpeğiniz ödülünü bulduğunda onu kutlayıp bir ödül daha verin. Bu oyunu sadece evde oynamanız şart değil, güvenli olabilecek farklı ortamları da tercih edebilirsiniz.
  • Köpekler aslında sandığımızdan daha zeki hayvanlardır. Eğitime en açık olan köpeklerdir. Eğitilmeye yatkın olmaları sebebiyle birçok şeyi hızlı ve çok daha kolay öğrenebilirler. Örneğin köpeğinize vereceğiniz uzman bir köpek eğitimi ile ona 1000’den fazla komut öğretebilirsiniz.
  • Köpeklerin kulaklarında 18 veya daha fazla kas bulunur. Bu kaslar kulaklarını daha rahat hareket ettirmelerini sağlar. Bizimle karşılaştırdığımızda bu rakam ciddi bir şekilde fazladır. Çünkü insanların kulaklarında 6 kas bulunur. Kulakları bükülü olan köpekler, kulaklarını ses yönünde hareket ettirirlerse, kulakları asılı olan köpeklerden çok daha iyi duyabilirler.
  • Köpek dostlarımızın ağzının açık olması ve sırıtıyor gibi durması tıpkı insanlardaki gibi gülümsüyor gibi görülebilir. Bu durum onun rahat olduğunu ve uyumlu bir şekilde boyun eğdiğini gösterir.
  • Birçoğumuz köpekler kuyruk salladıklarında mutlu olduklarını düşünürüz ama bu yanlıştır. Aslında köpekler çelişkili ve kaygılı bir ruh hali içinde olduklarında da kuyruk sallarlar. Yani kuyruğunu sallarken çelişki duygusu içinde de olabilir, mutlu da hissedebilir. Ama kuyruk sallayan köpeğinizin aynı zamanda tetikte olduğunu da unutmayın.  Sevimli dostlarımızın özellikle de dik, sert ve hızlı kuyruk sallaması dostça değildir. Bu durum onların oldukça heyecanlı ve odaklanmış bir durumda olduğunun göstergesidir.
  • Yavru köpekler hızla büyüyen vücut aşamasında, günde 18 ila 20 saat uyuyabilirler. Bu dönemde çok uzun süre uykuda olmaları onların hasta oldukları anlamında düşünülmemelidir. En hızlı büyüme evresinde olan yavru köpekler ayrıca ilk dört ay ila beş ay içerisinde kendi ağırlıklarının yarısına kadar büyürler. Yavruların kendi ağırlıklarının diğer yarısına ulaşmaları ise bir yıl ya da biraz daha fazla zaman alabilir.
  • Tıpkı küçük çocuklar yorulduklarında nasıl huysuzlaşıyorlarsa yavru köpekler de yorgun olduklarında huysuzlaşırlar. Telaşlı olan yavru köpeğinizi uyutarak sakinleştirebilirsiniz.

Her canlı kendi doğası ve yapısı gereği birçok özelliğe sahiptir. Can dostlarımızın özelliklerini bildiğimizde onlarla çok daha güçlü bağ kurabilirsiniz. Önce köpeğinizin özellikleri ile karakter yapısını tanıdığınızda ve ona en uygun köpek eğitim ortamı sağladığınızda sadık dostunuzla bir ömür boyu her anın çok daha özel olacağını unutmayın. İzmir köpek eğitim merkezi olarak her zaman can dostunuzun ve sizin yanınızdayız…

Önceki İçerikKöpekler Hakkında İlginç Bilgiler
Sonraki İçerikEvde Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?